top of page

5 הרעלים של התודעה ו - 8 הדאגות הארציות

"האויבים האמיתיים שלך
לא משנה היכן אתה שוהה, במקום הומה או מבודד – הדבר היחידי עליו עליך לגבור הוא חמשת הרעלים של התודעה, והאויבים האמיתיים שלך- שמונה הדאגות הארציות. ללא שום תוספת"
צ'אטרל רינפוצה.

Halloween Pumpkins

מפגש עם הרעלים של התודעה שקול במסורת הבודהיסטית לעמידה אקראית מול גורם שיש לגבור עליו...

5 הרעלים הם למעשה תכונות של התודעה שפועלות על המרחב הפיזי כגורמים מכבידים; זה כמו לחיות עם משקולות על הגוף ומשקל הרעלים הוא משמעותי, בהכרח מפריע לניהול החיים ולכן נדרש האדם לגבור עליהם.

כאשר הם פועלים הם מצמצמים את הסיכוי לממש את החיים במלואם ומפעילים את המנגנון ההישרדותי. הקיבעון ההישרדותי הוא זה שמונע את ההתפתחות באדם ומשאיר אותו במצב פראי.

האפשרות לזהות את הגורמים המכבידים פותחת פוטנציאל שינוי ומכוונת את האדם לעבר מימוש. בשל עוצמת הכוחות של 5 הרעלים על התודעה, אין אפשרות להמנע מהם ללא עזרת המחשבה.

המחשבה היא זו שתפקידה לנטרל את הרעלים ולהוביל את האדם להתפתחות טובה יותר. רעלי התודעה מבטאים תכונות הישרדותיות שעל האדם להתעלות מעבר להן משום שאין לו צורך בהן כל עוד פועלת בו מחשבה. המחשבה היא הכלי שאמור לנקז את הרעלים המיותרים (שאינם משרתים את טבע האדם המפותח) ולהשיבם למקורם.

מחשבה היא גורם שנולד באדם ומתפתח דרכו ולכן זקוקה לגירויים קבועים בכדי להתפתח ולהפוך את הגורם המחזיק בה למודע. מודעות למחשבה ושימוש בה על מנת לפתחה מביאות אותה להיות בשלה יותר, בוגרת יותר ויעילה יותר.

"הדברים צצים ועולים ואני רואה אותם שבים. השיבה אל השורש קרויה גורל". לאו צה

כאשר המחשבה בשלה, היא פועלת לקדם את האדם לעבר מימוש יעודו ואחד מתפקידיה לעניין הזה הוא ללכוד את הרעלים ובדרכה שלה לגרום להם להיות נטולי השפעה.

 

כל זה, כאמור שקול לגבורה ומכוון את דרך האדם להמשיך ולהתקיים במייטבו ובמינימום הפרעות.

8 הדאגות הארציות מיוחסות לאוייבים וטיפול בהם שקול לעמידה מול אוייב בשדה הקרב… מה קורה בשדה כזה וכיצד פותרים את הקושי?

 

כיצד על האדם לפעול כאשר הוא נתקל באוייב שמאיים על סיכויי המשכיותו ומימושו?

 

ראשית נבדיל בין 2 מקרים: האחד שדה קרב ובו נקלעים לעמידה מול אוייב במפתיע. השני שדה קרב אליו מתכננים להגיע ונערכים בהתאם.

בעמידה מפתיעה מול אוייב, לרוב ינצח מי שמאומן יותר אך לא בהכרח כך יהיה אם האוייב הפחות מאומן מגיע עם כמות כוח גדולה או אם האמצעים העומדים לרשותו מתקדמים יותר... כאשר שדה הקרב מפתיע אותך בעוצמתו זה בשל העדר הערכות מתאימה שכוללת לא רק אימונים אלא גם תכונות אופי ושיקול דעת.  שיקול הדעת מצטמצם מאוד בשדה הקרב הפראי והשימוש במחשבה ככלי עזר מתבטל אל מול האינסטינקט ההישרדותי הפראי - כך למעשה נערכים קרבות בטבע בממלכת החי.

הדוגמה השניה כוללת בתוכה תכנון ומצב כזה מתאפשר לאדם דרך מחשבתו. מכיוון ששימוש במחשבה מאפיין רק את האדם ולא נראה כי חיות אחרות מאופיינות בחשיבה עצמאית מפותחת, יכול האדם לגייס את מחשבתו בהתמודדות מול כוחות עויינים.

 

ההבדל בין 2 סוגי ההתמודדות הוא באפשרות לרתום את המחשבה לטובת קידום סיכויי ההצלחה.

המחשבה אם כך היא הכלי שהוסמך באדם לפתור את בעיית 5 הרעלים של התודעה ו 8 הדאגות הארציות.

Brain Sketch

5 הרעלים של התודעה:

בורות,

היצמדות,

דחיה,

גאווה,

קנאה,

 

8 הדאגות הארציות

התקווה לאושר והרתיעה מהסבל,

התקווה להכרה והרתיעה מבדידות,

התקווה לשבח והרתיעה מאשמה,

התקווה לרווח והרתיעה מהפסד.

8 הדאגות הארציות הן מופעים של הצמדות ודחיה ומבטאות את הרצון הפראי להגיב לכוחות הסביבה שפועלים על המרחב הפיזי. הדאגות מעוררות את המחשבה לנוע בכיוון המרחיק את האדם מיעודו ולתהות לגבי טיב מחשבתו - זהו מצב שבו המחשבה מכבידה על המרחב הפיזי ולכן חשוב לזהותה ולהרחיקה מהמקום.

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

bottom of page